ŞEKER HASTALIĞINDA SON GELİŞMELER

Sağlık 29.03.2016 - 21:11, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2212+ kez okundu.
 

ŞEKER HASTALIĞINDA SON GELİŞMELER

Almanya'nın Münih kentindeki Schwabing Kliniği'nde Türkler için özel düzenlenen diyabet seminerinde konuşan Dr. Markus Walter, Tıp alanında şeker hastaları için üretilen en son ensülin iğneleri ve hap türlerini tanıttı.
Türk Şeker Hastaları Özel Yardım Grubu toplantısı, Almanya'nın Münih kentinde Schwabing Kliniği'nde yapıldı. Yurttaşlarımızın büyük ilgi gösterdikleri toplantıda,  Dr. Markus Walter, Tıp alanında şeker hastaları için üretilen en son ensülin iğnesi ve hap türlerini tanıttı. Dr. Walter, simültane tercümeli toplantının ilk bölümünde Türk hastalara Şeker hastalığı ve tedavileri konusunda genel bilgiler verdi.  Ensüline bağlı şeker hastalarının günde dört defaya kadar iğne yapmak zorunda olduğunu hatırlatan Dr. Walter „ilaç sektörü şeker hastaları için büyük yük olan, bu iğne yapma sıklığını azaltmak için son günlerde bir çok ilacı piyasaya çıkardı. Örneğin Exnatid (Byetta) günde sadece iki kez, Bydureon’u haftada bir kez, Liraglutid (Victoza)’yı günde bir kez, Dulaglutid’i hafta bir kez ve  Lixinatid (Lyxumia) iğnesini günde bir kez vurma yeterli olabilecek. Şeker hastalığının tedavisi kişiye göre değiştiğinden, bu iğneler her hasta için uygulanmayabilir, fakat yine de doktorunuza bu iğneler sizin için söz konusu olabilir mi diye sormakta  yarar vardır. Ayrıca oldukça pahalı olan bu iğnelerin ücretlerinin hastalık sigortalarınca üstlenilip üstlenilmediği konusunun da araştırması gerekmektedir“ dedi. Gece iğnesi Lantus’un etki süresinin 24 saat olduğunu dikkati çeken Dr. Walter, yeni piyasaya çıkan „Toujeo“ iğnesinin 36 saat etkili olduğunu hatırlattı. Dr. Walter, Schwabing Kliniği Diyabet bölümünün Türk hastalar için Türkçe tercümanlarla çalıştığını hatırlatarak „diyabet hastaları Türk hemşehrilerimize en mükemmel ve en modern tedaviyi kendi dillerinde sunma imkanlarına sahibiz“ dedi.   Ahmet İNCEL / MÜNİH
Almanya'nın Münih kentindeki Schwabing Kliniği'nde Türkler için özel düzenlenen diyabet seminerinde konuşan Dr. Markus Walter, Tıp alanında şeker hastaları için üretilen en son ensülin iğneleri ve hap türlerini tanıttı.

Türk Şeker Hastaları Özel Yardım Grubu toplantısı, Almanya'nın Münih kentinde Schwabing Kliniği'nde yapıldı. Yurttaşlarımızın büyük ilgi gösterdikleri toplantıda,  Dr. Markus Walter, Tıp alanında şeker hastaları için üretilen en son ensülin iğnesi ve hap türlerini tanıttı.

Dr. Walter, simültane tercümeli toplantının ilk bölümünde Türk hastalara Şeker hastalığı ve tedavileri konusunda genel bilgiler verdi.  Ensüline bağlı şeker hastalarının günde dört defaya kadar iğne yapmak zorunda olduğunu hatırlatan Dr. Walter „ilaç sektörü şeker hastaları için büyük yük olan, bu iğne yapma sıklığını azaltmak için son günlerde bir çok ilacı piyasaya çıkardı. Örneğin Exnatid (Byetta) günde sadece iki kez, Bydureon’u haftada bir kez, Liraglutid (Victoza)’yı günde bir kez, Dulaglutid’i hafta bir kez ve  Lixinatid (Lyxumia) iğnesini günde bir kez vurma yeterli olabilecek. Şeker hastalığının tedavisi kişiye göre değiştiğinden, bu iğneler her hasta için uygulanmayabilir, fakat yine de doktorunuza bu iğneler sizin için söz konusu olabilir mi diye sormakta  yarar vardır. Ayrıca oldukça pahalı olan bu iğnelerin ücretlerinin hastalık sigortalarınca üstlenilip üstlenilmediği konusunun da araştırması gerekmektedir“ dedi. Gece iğnesi Lantus’un etki süresinin 24 saat olduğunu dikkati çeken Dr. Walter, yeni piyasaya çıkan „Toujeo“ iğnesinin 36 saat etkili olduğunu hatırlattı.

Dr. Walter, Schwabing Kliniği Diyabet bölümünün Türk hastalar için Türkçe tercümanlarla çalıştığını hatırlatarak „diyabet hastaları Türk hemşehrilerimize en mükemmel ve en modern tedaviyi kendi dillerinde sunma imkanlarına sahibiz“ dedi.  

Ahmet İNCEL / MÜNİH

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.