ŞENYURT: KAHVE KAHVE DOLAŞIYORUM

Siyaset 19.02.2016 - 10:37, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2264+ kez okundu.
 

ŞENYURT: KAHVE KAHVE DOLAŞIYORUM

Hediye Erdem Şenyurt gençlerimize sahip çıkmak çıkın kahve kahve dolaşıyorum dedi.
Nürnberg’de altı yılda bir yapılan ve 13 Mart tarihinde gerçekleşecek “Uyum Meclisi” seçimlerine kahve kahve, kapı kapı 180 kurumu ziyaret ederek özveri çalışmalasıyla dikkat çeken Hediye Erdem Şenyurt konuştu. Kendisinin kesinlikle maddi bir beklentisi olmadan bu yarışa girdiğini söyleyen Şenyurt, „“Tek amacım var gençlerimize güzel bir gelecek hazırlamak. Bakın birçok gencimiz meslek yeri bulmakta zorlanıyor. Bunun çeşitli sebepleri olsa da haklarını arayacak birilerinin olmaması önemli faktörlerden. Ben seçilirsem ne yapıp edip gençlerimize sonuna kadar yardımcı olacağım “ dedi. Seçim çalışmalarında birçok entresan olayla karşılaştıklarını belirten Şenyurt, bazı kahve sahiplerinin bayan olmasında dolayı içeri girmesine gerek olmadığını söylemelerine rağmen ne edip edip kahveye girerek masalarda oyun oynayan insanlara seçimlerin önemlini anlattığını, söylüyor. Uyum Meclisi´nin önceki yıllarda olduğu gibi yabancılar meclisi gibi fonksiyonunun olmadığını daha da önemli bir yerinin olduğunu belirten Şenyurt, „“Nürnberg Belediye Meclisine dahi bazı durumlarda girip derdimizi direkt meclis üyelerine anlatabiliyoruz. Onun için 13 Mart sabahı mutlaka herkesin oy kullanmaya gitmesini istiyorum. Banada enfazla 3 oy vermelerini rica ediyorum“ şeklinde konuştu Hediye Erdem Şenyurt seçimler hakkında su bilgileri verdi : 1973 yılında Yabancılar Meclisi adı ile kurulan meclis, 2010 yılında 'Uyum Meclisi' adını aldı. Her altı yılda bir yapılan seçimler bu yıl 13 Mart tarihinde gerçekleşecek. 30 sandalyeli meclis için su an 80 aday başvurdu. Seçimlere 4 grupta girilecek. Seçimlere katılmak çok önem kazanıyor. Nürnbergde 145 bin yabancının oy kullanma hakkı var. Vatandaşlarıma buradan çağrı yapıyor ve mutlaka oy kullanmalarını öneriyorum. Uyum meclisinin görevi danışmanlık yapmaktır. Nürnberg Belediyesi yapancılarla bir proje gerçekleştirecekse, mutlaka bizden fikir almaktadır. Bir seçmen 6 aylık otourumu bile olsa oy kullanma hakkına sahiptir. Evine seçim mektubu ulaşmamış olsa bile pasaportu yada oturum kartı ile gidip oyunu kullanabiliyor. 1 adaya en fazla 3 oy veriliyor. Toplamda bir kişinin 12 oy kullanma hakkı vardır." Hüseyin Oluc /Nürnberg
Hediye Erdem Şenyurt gençlerimize sahip çıkmak çıkın kahve kahve dolaşıyorum dedi.

Nürnberg’de altı yılda bir yapılan ve 13 Mart tarihinde gerçekleşecek “Uyum Meclisi” seçimlerine kahve kahve, kapı kapı 180 kurumu ziyaret ederek özveri çalışmalasıyla dikkat çeken Hediye Erdem Şenyurt konuştu. Kendisinin kesinlikle maddi bir beklentisi olmadan bu yarışa girdiğini söyleyen Şenyurt, „“Tek amacım var gençlerimize güzel bir gelecek hazırlamak. Bakın birçok gencimiz meslek yeri bulmakta zorlanıyor. Bunun çeşitli sebepleri olsa da haklarını arayacak birilerinin olmaması önemli faktörlerden. Ben seçilirsem ne yapıp edip gençlerimize sonuna kadar yardımcı olacağım “ dedi.

Seçim çalışmalarında birçok entresan olayla karşılaştıklarını belirten Şenyurt, bazı kahve sahiplerinin bayan olmasında dolayı içeri girmesine gerek olmadığını söylemelerine rağmen ne edip edip kahveye girerek masalarda oyun oynayan insanlara seçimlerin önemlini anlattığını, söylüyor.

Uyum Meclisi´nin önceki yıllarda olduğu gibi yabancılar meclisi gibi fonksiyonunun olmadığını daha da önemli bir yerinin olduğunu belirten Şenyurt, „“Nürnberg Belediye Meclisine dahi bazı durumlarda girip derdimizi direkt meclis üyelerine anlatabiliyoruz. Onun için 13 Mart sabahı mutlaka herkesin oy kullanmaya gitmesini istiyorum. Banada enfazla 3 oy vermelerini rica ediyorum“ şeklinde konuştu

Hediye Erdem Şenyurt seçimler hakkında su bilgileri verdi : 1973 yılında Yabancılar Meclisi adı ile kurulan meclis, 2010 yılında 'Uyum Meclisi' adını aldı. Her altı yılda bir yapılan seçimler bu yıl 13 Mart tarihinde gerçekleşecek. 30 sandalyeli meclis için su an 80 aday başvurdu. Seçimlere 4 grupta girilecek. Seçimlere katılmak çok önem kazanıyor. Nürnbergde 145 bin yabancının oy kullanma hakkı var. Vatandaşlarıma buradan çağrı yapıyor ve mutlaka oy kullanmalarını öneriyorum. Uyum meclisinin görevi danışmanlık yapmaktır. Nürnberg Belediyesi yapancılarla bir proje gerçekleştirecekse, mutlaka bizden fikir almaktadır. Bir seçmen 6 aylık otourumu bile olsa oy kullanma hakkına sahiptir. Evine seçim mektubu ulaşmamış olsa bile pasaportu yada oturum kartı ile gidip oyunu kullanabiliyor. 1 adaya en fazla 3 oy veriliyor. Toplamda bir kişinin 12 oy kullanma hakkı vardır."

Hüseyin Oluc /Nürnberg

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.