TARIK AKAN

20.09.2016 - 06:32, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1542+ kez okundu.
 

TARIK AKAN

Münihin Sesi köşe yazarlarından Zekeriye Uçar'ın TARIK AKAN başlıklı yazısına haberin devamından ulaşabilirsiniz.
Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti emanet etmek istediği Gençlik nasıl yetişecekti? Devrimlerin sağlam temele oturması, yetişecek gençliğe verilecek laik ve aydın bir eğitime bağlıydı. Köy Enstitüleri bu amaç için kuruldu. Ömrü çok kısa oldu ama Köy Enstitüleri’nin estirdiği rüzgar dalga dalga Devrimci Gençliği’n yetişmesine yol açtı. Tarık Akan’ da bu devrimcilerden birisi olmuştur. Hani içimizde ki gerici kafa ``Che bizim gençliğin sembolü olamaz.`` diyor ya! Elbette kendi kafasındaki gençliğin idolu olamaz zaten. Fakat Türkiye Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği Tarık Akan Bolivya Dağları’nda Che’dir, Türkiye’de Pir Sultan’dır, Nazim Hikmet’tir, Deniz Gezmiş’tir…Dünyanın neresinde bir devrimci varsa, o devrimci Tarık Akan’ dır, Tarık Akan’da o devrimcidir. ``Bir insan nasıl yetişir?`` diye çok basit bir sorunun çok basit bir yanıtı var bence: Tarık Akan gibi. Zor olan böyle yetişebilmeyi gerçekleştirebilmektir. Onun için, aslında Tarık Akan anlatılmaktan ziyade yaşanabilmeli. Uzun bir tatilden sonra umut dolu, güzel haberlerle başlamayı isterdim, çok acı bir kayıpla başladım. İçim yanıyor. Bu büyük kayıbın yaşam mücadelesi, yılmayışı da bize umut oluyor.    Rahat uyu, hoşça kal yiğidim. Zekeriye UÇARzekeriyeucar@hotmail.de  * Münihin Sesi.com sitesinde yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur...
Münihin Sesi köşe yazarlarından Zekeriye Uçar'ın TARIK AKAN başlıklı yazısına haberin devamından ulaşabilirsiniz.

Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti emanet etmek istediği Gençlik nasıl yetişecekti? Devrimlerin sağlam temele oturması, yetişecek gençliğe verilecek laik ve aydın bir eğitime bağlıydı. Köy Enstitüleri bu amaç için kuruldu. Ömrü çok kısa oldu ama Köy Enstitüleri’nin estirdiği rüzgar dalga dalga Devrimci Gençliği’n yetişmesine yol açtı. Tarık Akan’ da bu devrimcilerden birisi olmuştur. Hani içimizde ki gerici kafa ``Che bizim gençliğin sembolü olamaz.`` diyor ya! Elbette kendi kafasındaki gençliğin idolu olamaz zaten. Fakat Türkiye Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği Tarık Akan Bolivya Dağları’nda Che’dir, Türkiye’de Pir Sultan’dır, Nazim Hikmet’tir, Deniz Gezmiş’tir…Dünyanın neresinde bir devrimci varsa, o devrimci Tarık Akan’ dır, Tarık Akan’da o devrimcidir.

``Bir insan nasıl yetişir?`` diye çok basit bir sorunun çok basit bir yanıtı var bence: Tarık Akan gibi. Zor olan böyle yetişebilmeyi gerçekleştirebilmektir. Onun için, aslında Tarık Akan anlatılmaktan ziyade yaşanabilmeli.

Uzun bir tatilden sonra umut dolu, güzel haberlerle başlamayı isterdim, çok acı bir kayıpla başladım. İçim yanıyor. Bu büyük kayıbın yaşam mücadelesi, yılmayışı da bize umut oluyor. 

 

Rahat uyu, hoşça kal yiğidim.

Zekeriye UÇAR
zekeriyeucar@hotmail.de 

* Münihin Sesi.com sitesinde yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur...


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.