ÜÇBEŞ KİŞİ’DEN ANLAMLI İFTAR DAVETİ

Yaşam 20.06.2016 - 14:04, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2926+ kez okundu.
 

ÜÇBEŞ KİŞİ’DEN ANLAMLI İFTAR DAVETİ

ÜçBeş Kişi Sivil İnsiyatif Grubu Münih’te düzenlediği anlamlı iftar davetinde yaklaşık 140 mülteciyi ağırladı.
ÜçBeş Kişi Sivil İnsiyatif Grubu Münih’te düzenlediği anlamlı iftar davetinde yaklaşık 140 mülteciyi ağırladı. Grubun merkezindeki Sürahi Cafe’de düzenlenen iftar yemeğine, Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı, İranlı ve Afrika’nın değişik ülkelerinden mülteciler katıldı. İftar yemeği Münih’in çok sevilen sanatçısı Devrim’in piyanosu eşliğinde mültecilerin değişik dillerde yöresel şarkılarını söylemeleri ile başladı. Din görevlisi Mehmet Doğan, Arapaça olarak mültecileri selamladıktan sonra Arapça ve Türkçe ilahiler söyledi. Daha sonra Kuran’da ayetler okuyan Doğan’ın ezan okumasın sonrası hep birlikte dualarla oruçlar açıldı. Yemek sonrası bir konuşma yapan ÜçBeş Kişi Sivil İnsiyatif Grubu Sözcüsü Levent Ekiz, Arapça tercüman eşliğinde bir konuşma yaptı. Ekiz konuşmasında Avrupa’daki kadın-erkek eşitliğine dikkati çekerek “Bu ülkede özellikle erkeklerin akıllarından hiç çıkarmamaları gereken önemli bir konu, burada kadın ve erkeğin eşit olduğudur. Lütfen burada huzur içerisinde yaşamak istiyorsanız kadınlarınızın sizlerle eşit olduğunu unutmayın” dedi.  Ahmet İNCEL / MÜNİH
ÜçBeş Kişi Sivil İnsiyatif Grubu Münih’te düzenlediği anlamlı iftar davetinde yaklaşık 140 mülteciyi ağırladı.

ÜçBeş Kişi Sivil İnsiyatif Grubu Münih’te düzenlediği anlamlı iftar davetinde yaklaşık 140 mülteciyi ağırladı. Grubun merkezindeki Sürahi Cafe’de düzenlenen iftar yemeğine, Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı, İranlı ve Afrika’nın değişik ülkelerinden mülteciler katıldı. İftar yemeği Münih’in çok sevilen sanatçısı Devrim’in piyanosu eşliğinde mültecilerin değişik dillerde yöresel şarkılarını söylemeleri ile başladı. Din görevlisi Mehmet Doğan, Arapaça olarak mültecileri selamladıktan sonra Arapça ve Türkçe ilahiler söyledi. Daha sonra Kuran’da ayetler okuyan Doğan’ın ezan okumasın sonrası hep birlikte dualarla oruçlar açıldı.

Yemek sonrası bir konuşma yapan ÜçBeş Kişi Sivil İnsiyatif Grubu Sözcüsü Levent Ekiz, Arapça tercüman eşliğinde bir konuşma yaptı. Ekiz konuşmasında Avrupa’daki kadın-erkek eşitliğine dikkati çekerek “Bu ülkede özellikle erkeklerin akıllarından hiç çıkarmamaları gereken önemli bir konu, burada kadın ve erkeğin eşit olduğudur. Lütfen burada huzur içerisinde yaşamak istiyorsanız kadınlarınızın sizlerle eşit olduğunu unutmayın” dedi. 

Ahmet İNCEL / MÜNİH


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.