UYGUR KARDEŞLER MÜNİH’İ KAHKAHAYA BOĞDU

Kültür - Sanat 13.11.2018 - 07:32, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1535+ kez okundu.
 

UYGUR KARDEŞLER MÜNİH’İ KAHKAHAYA BOĞDU

Türk tiyatrosunun sevilen ismi Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler önceki gün Münih’te sahneledikleri “Sütkardeşler – 2 “ oyunu ile tiyatro severleri kahkahaya boğdu.
Motif Grubu organizasyonu ile tamımı Avusturya’da yaşayan gönüllü Türk oyuncularla sahne alan Süheyl ve Behzat Uygur, daha önce hayatlarında hiçbir şekilde tiyatro oynamamış gençlerden kurulu kadrosu ile izleyenlerden tam not aldı.   Yönetmenliğini Uğur Babürhan, müziklerini Serpil Günseli, kareografisini Natalie Begle, dekor tasarımını Andy Hanke, ışık tasarımını Arndt Rossler’in  yaptığı iki perdelik komedinin baş rollerini Süheyl ve Behzat Uygur oynarken, Ezgi Galeli,  Oğulcan Polat, Sevgi Turan, Hüseyin Üzüm, Özgül Genç, Okan Kalfa, Yeşim Uğur, Hanife Aydın, Yalçın Özmen, Selma kahraman ve Ömer Erkan workshop şeklinde hazırlanan oyunda rol alan genç oyuncular oldu.   Oyunun bir bölümünde Süheyl ve Behzat Uygur yaklaşık otuz kişilik bir seyirci grubunu da sahneye aldı. İnteraktif bir şekilde gerçekleşen oyunda seyircilerin sahneye çıkması ile kahkaha dolu dakikalar yaşandı.   Tiyatro severler müthiş bir performans sergileyen oyuncuları ayakta alkışlarken Münih’te olmaktan çok mutlu olduklarını belirten Behzat Uygur; “Uzun yıllar sonra tekrar Münih’te olduk. En son 1999 yılında Süheyl – Behzat Uygur Tiyatrosu ile Üç Salakşörler adlı oyunla gelmiştik. Epey bir ara vermişiz ama bundan sonra bu arayı telafi edeceğiz. Sizlerin karşısına daha sık gelmek istiyoruz. Profesyonel olarak sahneye çıkıyoruz, oyunlarımızı dünyanın her yerinde oynuyoruz ama bu arkadaşlarımızla çok farklı bir çalışma yaptık. Profesyonel olarak hiç birisinin mesleği bu değil. İlk defa tiyatro sahnesine çıktılar. Uzun bir atölye çalışması gerçekleştirdiler. O atölye çalışmasında da birbirimizden çok şeyler öğrendik. Sadece onlar değil biz de onlardan çok şey öğrendik” dedi.   Behzat Uygur oyunun sonunda tiyatro severleri geçtiğimiz yıllarda aramızdan ayrılan babası usta oyuncu Nejat Uygur’un her oyunun sonunda kullandığı meşhur sözüyle uğurladı “Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, ortancaların alnından öpüyoruz. Yaşasın tiyatro”   Theater Konsept olarak Uygur kardeşleri Türk alman Dostluk Federasyonu ile yaptıkları ortak çalışma ile Münihlilerle buluşturduklarını belirten organizasyonun mimarlarından Can Özer; “Tiyatro severlere böyle güzel bir oyunu sunmaktan gurur duyuyorum. Umarım ileride yapacağımız organizasyonlarda da bizi yalnız bırakmazlar” dedi.   Munihinsesi.com / özel
Türk tiyatrosunun sevilen ismi Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler önceki gün Münih’te sahneledikleri “Sütkardeşler – 2 “ oyunu ile tiyatro severleri kahkahaya boğdu.

Motif Grubu organizasyonu ile tamımı Avusturya’da yaşayan gönüllü Türk oyuncularla sahne alan Süheyl ve Behzat Uygur, daha önce hayatlarında hiçbir şekilde tiyatro oynamamış gençlerden kurulu kadrosu ile izleyenlerden tam not aldı.

 

Yönetmenliğini Uğur Babürhan, müziklerini Serpil Günseli, kareografisini Natalie Begle, dekor tasarımını Andy Hanke, ışık tasarımını Arndt Rossler’in  yaptığı iki perdelik komedinin baş rollerini Süheyl ve Behzat Uygur oynarken, Ezgi Galeli,  Oğulcan Polat, Sevgi Turan, Hüseyin Üzüm, Özgül Genç, Okan Kalfa, Yeşim Uğur, Hanife Aydın, Yalçın Özmen, Selma kahraman ve Ömer Erkan workshop şeklinde hazırlanan oyunda rol alan genç oyuncular oldu.

 

Oyunun bir bölümünde Süheyl ve Behzat Uygur yaklaşık otuz kişilik bir seyirci grubunu da sahneye aldı. İnteraktif bir şekilde gerçekleşen oyunda seyircilerin sahneye çıkması ile kahkaha dolu dakikalar yaşandı.

 

Tiyatro severler müthiş bir performans sergileyen oyuncuları ayakta alkışlarken Münih’te olmaktan çok mutlu olduklarını belirten Behzat Uygur; “Uzun yıllar sonra tekrar Münih’te olduk. En son 1999 yılında Süheyl – Behzat Uygur Tiyatrosu ile Üç Salakşörler adlı oyunla gelmiştik. Epey bir ara vermişiz ama bundan sonra bu arayı telafi edeceğiz. Sizlerin karşısına daha sık gelmek istiyoruz. Profesyonel olarak sahneye çıkıyoruz, oyunlarımızı dünyanın her yerinde oynuyoruz ama bu arkadaşlarımızla çok farklı bir çalışma yaptık. Profesyonel olarak hiç birisinin mesleği bu değil. İlk defa tiyatro sahnesine çıktılar. Uzun bir atölye çalışması gerçekleştirdiler. O atölye çalışmasında da birbirimizden çok şeyler öğrendik. Sadece onlar değil biz de onlardan çok şey öğrendik” dedi.

 

Behzat Uygur oyunun sonunda tiyatro severleri geçtiğimiz yıllarda aramızdan ayrılan babası usta oyuncu Nejat Uygur’un her oyunun sonunda kullandığı meşhur sözüyle uğurladı “Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, ortancaların alnından öpüyoruz. Yaşasın tiyatro”

 

Theater Konsept olarak Uygur kardeşleri Türk alman Dostluk Federasyonu ile yaptıkları ortak çalışma ile Münihlilerle buluşturduklarını belirten organizasyonun mimarlarından Can Özer; “Tiyatro severlere böyle güzel bir oyunu sunmaktan gurur duyuyorum. Umarım ileride yapacağımız organizasyonlarda da bizi yalnız bırakmazlar” dedi.

 

Munihinsesi.com / özel

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.