YEDİDEN YETMİŞE CUMHURİYET COŞKUSU

Yaşam 28.10.2019 - 00:59, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1687+ kez okundu.
 

YEDİDEN YETMİŞE CUMHURİYET COŞKUSU

HDF – Münih Türkiye Halk Derneği tarafından Cumhuriyetimizin 96. yılı coşku ile kutlandı. Eine Welthaus’ta gerçekleştirilen kokteylde Cumhuriyet’in önemi anlatılırken, “Bir Saz İki Ses” grubundan Süreyya Akay ve Yasin Yardım’ın Nazım Hikmet’in bestelenmiş şiirlerinden oluşan müzik dinletisi kutlamaya katılanlara keyifli anlar yaşattı.
Gecenin açılış konuşmasını Münih Türkiye Halk Derneği Başkanı Fulya Kip Barnard gerçekleştirdi. Cumhuriyet ve değerlerine sahip çıkmanın kendileri için çok önemli olduğunu belirten Barnard, Cumhuriyet’e ve değerlerine karşı olanlara inat bu tip toplantıları gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi.   Geçen toplantılara oranla salonda bulunan gençlerin sayısının fazla olmasının kendilerini sevindirdiğini belirten Fulya Kip Barnard; “Bugün salonda genç arkadaşlarımızın olması sevindirici. 7’den 70’e buradayız diyebilirim. Cumhuriyet hepimize emanet, hep birlikte sahip çıkacağız. Cumhuriyet sadece 29 Ekim’de kurulmuş bir rejim değil, Cumhuriyet çok büyük bir devrim. Türkiye’de büyük değişikliklere neden olmuş bir süreç. Bunu yeniden ve tekrar tekrar anlatmamız gerektiğini düşünüyorum. Özellikle Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlere anlatmamız gerekiyor. Atatürk’ün Cumhuriyet ile ilgili söylediği en çok şu sözünü seviyorum “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir” Bizler de böyle olması için her türlü mücadeleye devam etmeliyiz. Cumhuriyet bize eşitlik, laiklik, hukuk, medeniyet getirmiştir. Atatürk bütün bu rejimi gençliğe emanet etmiştir ki daha ileriye gitsin” dedi.   Cumhuriyet’in kendileri için yaşamsal bir önemi olduğunu söyleyen HDF (Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu) Genel Başkanı Necip Şahin; “Biz Cumhuriyet ile yaşamaya, Cumhuriyetin kuralları ile yaşamaya alıştık. O kuralları bizden aldıkları zaman denizden çıkmış balığa döneriz ve çok fazla yaşayamayız. Onun için Cumhuriyetin kurallarına sıkı sıkıya bağlı olup,  o kuralları yaşatmak için her türlü çabayı göstermemiz lazım.  Burada o kurallardan herkese sorumluluk düşüyor. O sorumluluk altında olan herkesin de ciddi bir şekilde emek vermesi gerekiyor ki Cumhuriyet yaşasın. İnsanlık kötüye doğru gitmez cumhuriyet iyi olduğu için insanlar iyiye gider. Türkiye’de hep iyiye gidecek. Bugün kötü yönetiliyor olsa bile gelecekte mutlaka iyiye gidecektir. Bundan hiç kuşkumuz yok, umutsuzluğumuz da yok. Onun için bu konuda çalıştığımız sürece umutluyuz” dedi.     Cumhuriyet ile ilgili yapılan konuşmaların ardından Bir Saz İki Ses” grubundan Süreyya Akay ve Yasin Yardım’ın Nazım Hikmet’in bestelenmiş şiirlerinden oluşan müzik dinletisi kutlamaya katılanlara keyifli anlar yaşattı. Dinletinin ardından kokteyle geçildi.   Başkanın elinde süpürge…   Gecenin en dikkat çeken görüntülerinden biri de HDF Genel Başkanı Necip Şahin’in toplantının ardından eline süpürge ile küreği alıp salonu süpürmesi oldu.  Toplantı salonunu temizlemekten hiç gocunmadığını belirten Şahin; “Ben Münih Türkiye Halk Derneği’ne 1993 yılında girdiğim zaman en tabanında en üstüne kadar ne gerekiyorsa onu yapacağım diye söz vermiştim. Bu işe belli bir amaçla, bir yere geleyim diye başlamadım. O gün neysem bugünde oyum. Bu örgütün her şeyini yapmak sorumluluğunu üzerimize aldıysak temizliğini de yapmak boynumuzun borcu” dedi.   Deniz Gezginci / Münih
HDF – Münih Türkiye Halk Derneği tarafından Cumhuriyetimizin 96. yılı coşku ile kutlandı. Eine Welthaus’ta gerçekleştirilen kokteylde Cumhuriyet’in önemi anlatılırken, “Bir Saz İki Ses” grubundan Süreyya Akay ve Yasin Yardım’ın Nazım Hikmet’in bestelenmiş şiirlerinden oluşan müzik dinletisi kutlamaya katılanlara keyifli anlar yaşattı.

Gecenin açılış konuşmasını Münih Türkiye Halk Derneği Başkanı Fulya Kip Barnard gerçekleştirdi. Cumhuriyet ve değerlerine sahip çıkmanın kendileri için çok önemli olduğunu belirten Barnard, Cumhuriyet’e ve değerlerine karşı olanlara inat bu tip toplantıları gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi.

 

Geçen toplantılara oranla salonda bulunan gençlerin sayısının fazla olmasının kendilerini sevindirdiğini belirten Fulya Kip Barnard; “Bugün salonda genç arkadaşlarımızın olması sevindirici. 7’den 70’e buradayız diyebilirim. Cumhuriyet hepimize emanet, hep birlikte sahip çıkacağız. Cumhuriyet sadece 29 Ekim’de kurulmuş bir rejim değil, Cumhuriyet çok büyük bir devrim. Türkiye’de büyük değişikliklere neden olmuş bir süreç. Bunu yeniden ve tekrar tekrar anlatmamız gerektiğini düşünüyorum. Özellikle Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlere anlatmamız gerekiyor. Atatürk’ün Cumhuriyet ile ilgili söylediği en çok şu sözünü seviyorum “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir” Bizler de böyle olması için her türlü mücadeleye devam etmeliyiz. Cumhuriyet bize eşitlik, laiklik, hukuk, medeniyet getirmiştir. Atatürk bütün bu rejimi gençliğe emanet etmiştir ki daha ileriye gitsin” dedi.

 

Cumhuriyet’in kendileri için yaşamsal bir önemi olduğunu söyleyen HDF (Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu) Genel Başkanı Necip Şahin; “Biz Cumhuriyet ile yaşamaya, Cumhuriyetin kuralları ile yaşamaya alıştık. O kuralları bizden aldıkları zaman denizden çıkmış balığa döneriz ve çok fazla yaşayamayız. Onun için Cumhuriyetin kurallarına sıkı sıkıya bağlı olup,  o kuralları yaşatmak için her türlü çabayı göstermemiz lazım.  Burada o kurallardan herkese sorumluluk düşüyor. O sorumluluk altında olan herkesin de ciddi bir şekilde emek vermesi gerekiyor ki Cumhuriyet yaşasın. İnsanlık kötüye doğru gitmez cumhuriyet iyi olduğu için insanlar iyiye gider. Türkiye’de hep iyiye gidecek. Bugün kötü yönetiliyor olsa bile gelecekte mutlaka iyiye gidecektir. Bundan hiç kuşkumuz yok, umutsuzluğumuz da yok. Onun için bu konuda çalıştığımız sürece umutluyuz” dedi.  

 

Cumhuriyet ile ilgili yapılan konuşmaların ardından Bir Saz İki Ses” grubundan Süreyya Akay ve Yasin Yardım’ın Nazım Hikmet’in bestelenmiş şiirlerinden oluşan müzik dinletisi kutlamaya katılanlara keyifli anlar yaşattı. Dinletinin ardından kokteyle geçildi.

 

Başkanın elinde süpürge…

 

Gecenin en dikkat çeken görüntülerinden biri de HDF Genel Başkanı Necip Şahin’in toplantının ardından eline süpürge ile küreği alıp salonu süpürmesi oldu.  Toplantı salonunu temizlemekten hiç gocunmadığını belirten Şahin; “Ben Münih Türkiye Halk Derneği’ne 1993 yılında girdiğim zaman en tabanında en üstüne kadar ne gerekiyorsa onu yapacağım diye söz vermiştim. Bu işe belli bir amaçla, bir yere geleyim diye başlamadım. O gün neysem bugünde oyum. Bu örgütün her şeyini yapmak sorumluluğunu üzerimize aldıysak temizliğini de yapmak boynumuzun borcu” dedi.

 

Deniz Gezginci / Münih

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.