YEMEK STOKU TALEBİ KORKUTTU

Yaşam 24.08.2016 - 06:56, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2723+ kez okundu.
 

YEMEK STOKU TALEBİ KORKUTTU

Alman hükümetinin ulusal güvenlik paketi kapsamında bir sivil savunma planı hazırladığı, buna göre halka terör saldırısı ve doğal afetlere hazır olmak için 10 günlük yiyecek ve içecek stoku talebinde bulunacağı haberleri korkuttu.
ALMANYA İçişleri Bakanlığı sözcüsü Johannes Dimroth, sivil savunma taslağını doğruladı ve İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere’nin bakanlar kuruluna sunacağı taslağı yarın kamuoyuna açıklayacağını söyledi. Kamuoyuna sızan haberlere göre hükümet, sivil savunma önlemleri kapsamında halka 10 günlük yiyecek ve içecek stoku tavsiyesinde bulunacak. İlk etapta beş günlüğüne kişi başına günde 2 litre su depolamaları tavsiye edilecek.  İçişleri Bakanlığı sözcüsü Johannes Dimroth, sivil savunma planının terör saldırısından doğal afetlere kadar tüm olasılıkları kapsadığını belirtti. Tarım Bakanlığı sözcüsü de planı doğruladı, ancak “Yıllardır bu konuda bilgilendiriyoruz” diyerek, olayın olağanüstü bir durum arz etmediği mesajını verdi. Muhalefetteki Yeşiller ile Sol Parti, hükümetin 1989 yılında Soğuk Savaş döneminden beri ilk kez böyle bir sivil savunma önlemi hazırlamasını eleştirdi. Muhalefet, bunu halk arasında korku ve panik yaratmak olarak niteledi. Sol Parti Grup Başkanı Dietmar Bartsch, “İnsanları yeni güvenlik önerileriyle böyle korkutamazsınız” dedi. Yeşiller iç politika sözcüsü Konstantin von Notz, “Ben halkın yiyecek içecek stoku yapması için bir saldırı durumu görmüyorum” dedi. İŞTE BAZI ÖNERİLER İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı 69 sayfalık taslakta bulunan bazı önlemler şöyle:Çiçek aşısı ve antibiyotik stoku. İlkyardım stoklarının gözden geçirilmesi. Tehlike anında halkın radyo, TV, alarm, hoparlör ve cep telefonuna mesajlarla uyarılması. Barınakların kontrolü. Belediyeler 15 günlüğüne, kişi başına 15 litre suyu güvence altına alacak kuyular inşa etmeli. KAYNAK: HÜRRİYET
Alman hükümetinin ulusal güvenlik paketi kapsamında bir sivil savunma planı hazırladığı, buna göre halka terör saldırısı ve doğal afetlere hazır olmak için 10 günlük yiyecek ve içecek stoku talebinde bulunacağı haberleri korkuttu.

ALMANYA İçişleri Bakanlığı sözcüsü Johannes Dimroth, sivil savunma taslağını doğruladı ve İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere’nin bakanlar kuruluna sunacağı taslağı yarın kamuoyuna açıklayacağını söyledi. Kamuoyuna sızan haberlere göre hükümet, sivil savunma önlemleri kapsamında halka 10 günlük yiyecek ve içecek stoku tavsiyesinde bulunacak. İlk etapta beş günlüğüne kişi başına günde 2 litre su depolamaları tavsiye edilecek. 

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Johannes Dimroth, sivil savunma planının terör saldırısından doğal afetlere kadar tüm olasılıkları kapsadığını belirtti. Tarım Bakanlığı sözcüsü de planı doğruladı, ancak “Yıllardır bu konuda bilgilendiriyoruz” diyerek, olayın olağanüstü bir durum arz etmediği mesajını verdi.

Muhalefetteki Yeşiller ile Sol Parti, hükümetin 1989 yılında Soğuk Savaş döneminden beri ilk kez böyle bir sivil savunma önlemi hazırlamasını eleştirdi. Muhalefet, bunu halk arasında korku ve panik yaratmak olarak niteledi. Sol Parti Grup Başkanı Dietmar Bartsch, “İnsanları yeni güvenlik önerileriyle böyle korkutamazsınız” dedi. Yeşiller iç politika sözcüsü Konstantin von Notz, “Ben halkın yiyecek içecek stoku yapması için bir saldırı durumu görmüyorum” dedi.

İŞTE BAZI ÖNERİLER

İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı 69 sayfalık taslakta bulunan bazı önlemler şöyle:Çiçek aşısı ve antibiyotik stoku. İlkyardım stoklarının gözden geçirilmesi. Tehlike anında halkın radyo, TV, alarm, hoparlör ve cep telefonuna mesajlarla uyarılması. Barınakların kontrolü. Belediyeler 15 günlüğüne, kişi başına 15 litre suyu güvence altına alacak kuyular inşa etmeli.

KAYNAK: HÜRRİYET

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.