CHP BELEDİYE SEÇİMLERİNDE SPD’Yİ DESTEKLEYECEK

Siyaset 27.01.2020 - 15:27, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2778+ kez okundu.
 

CHP BELEDİYE SEÇİMLERİNDE SPD’Yİ DESTEKLEYECEK

CHP Bavyera Münih Birliği, 15 Mart 2020’de Almanya’nın Bavyera eyaletinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde SPD’li adayları destekleyeceğini açıkladı.
CHP Bavyera Münih Birliği Başkanı Gülbey Kılıç yaptığı açıklamada; “Almanya’da yaşayan ve Alman vatandaşlığına geçen bizler kendimizi Alman toplumundan ayırt etmeden bizlere yakın ve bizlerin sorunlarıyla ilgilenen Sosyal demokrat düşünceye sahip partilerin içinde siyaset yapmalıyız. Bavyera’da yapılacak olan yerel seçimlerde bazı yabancı  gruplar kendi başına seçimlere girmeye çalışıyorlar. Elbette demokratik haklarıdır böyle çalışma yapabilirler. Ancak biz birlik ve beraberlik içinde Türk adaylarını belediye meclisine seçebiliriz. Ayrıcalığı doğru bulmuyoruz. Bu tavır yabancı düşmanı sağ partilerin hortlamasana da neden olabilir. Çünkü yabancı düşmanı sağ guruplar bu gibi oluşumları kullanacaklardır. Önemli olan Alman dostlarımızla ve Almanya’da ki  partilerle birlikte mücadele etmeliyiz. Ayırım yapmadan bu tür oluşumlardan uzak durmalıyız. 15 Mart 2020’de yapılacak olan yerel seçimlerde CHP Bavyera Münih olarak Genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerde de kardeş parti SPD’den belediye başkanı adayları ve belediye meclis üyesi aday olanları desteklediğimizi belirtmek isteriz. Sosyal demokrat düşünceye sahip, göçmenler ve yabancıların haklarını her zaman savunan, Münih Anakent belediye başkanı SPD’li Dieter Reiter’i tekrar belediye başkanı olarak görmek istiyoruz. Türkiye kökenli Belediye Meclis üyesi SPD Adayları desteklemek için çalışmalarımız devam etmektedir” dedi. CHP Bavyera Münih Birliği, 9 Şubat Pazar günü SPD Münih belediye Meclis adayları ile dernek binasında bir araya gelerek aday tanıtımı ve bilgilendirme toplantısı yapacak. Munihinsesi.com / özel
CHP Bavyera Münih Birliği, 15 Mart 2020’de Almanya’nın Bavyera eyaletinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde SPD’li adayları destekleyeceğini açıkladı.

CHP Bavyera Münih Birliği Başkanı Gülbey Kılıç yaptığı açıklamada; “Almanya’da yaşayan ve Alman vatandaşlığına geçen bizler kendimizi Alman toplumundan ayırt etmeden bizlere yakın ve bizlerin sorunlarıyla ilgilenen Sosyal demokrat düşünceye sahip partilerin içinde siyaset yapmalıyız. Bavyera’da yapılacak olan yerel seçimlerde bazı yabancı  gruplar kendi başına seçimlere girmeye çalışıyorlar. Elbette demokratik haklarıdır böyle çalışma yapabilirler. Ancak biz birlik ve beraberlik içinde Türk adaylarını belediye meclisine seçebiliriz. Ayrıcalığı doğru bulmuyoruz. Bu tavır yabancı düşmanı sağ partilerin hortlamasana da neden olabilir. Çünkü yabancı düşmanı sağ guruplar bu gibi oluşumları kullanacaklardır. Önemli olan Alman dostlarımızla ve Almanya’da ki  partilerle birlikte mücadele etmeliyiz. Ayırım yapmadan bu tür oluşumlardan uzak durmalıyız. 15 Mart 2020’de yapılacak olan yerel seçimlerde CHP Bavyera Münih olarak Genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerde de kardeş parti SPD’den belediye başkanı adayları ve belediye meclis üyesi aday olanları desteklediğimizi belirtmek isteriz. Sosyal demokrat düşünceye sahip, göçmenler ve yabancıların haklarını her zaman savunan, Münih Anakent belediye başkanı SPD’li Dieter Reiter’i tekrar belediye başkanı olarak görmek istiyoruz. Türkiye kökenli Belediye Meclis üyesi SPD Adayları desteklemek için çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

CHP Bavyera Münih Birliği, 9 Şubat Pazar günü SPD Münih belediye Meclis adayları ile dernek binasında bir araya gelerek aday tanıtımı ve bilgilendirme toplantısı yapacak.

Munihinsesi.com / özel

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.