70 BİN KİŞİ BAĞIRSAK KANSERİ

Sağlık 26.04.2016 - 15:53, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 3424+ kez okundu.
 

70 BİN KİŞİ BAĞIRSAK KANSERİ

Almanya’da her yıl 70 bin kişi bağırsak kanserine yakalanırken, 25 bin kişi bu hastalıktan yaşamını yitiriyor.
Münih Schwabing Kliniği’nde Türk yurttaşları için özel düzenlenen Türkçe tercümeli sağlık bilgilendirme toplantısında konuşan uzman Dr. Konrad Namberger  “Almanya’da her yıl 70 bin kişi bağırsak kanserine yakalanırken, 25 bin kişi bu hastalıktan yaşamını yitiriyor” dedi. Neuperlach  Kliniği doktorlarından Namberger, daha fazla erkeklerde görülen bu hastalığa bağlı kanser ölümlerinde, bağırsak kanserinden ölenlerin oranı yüzde 12 olduğuna dikkati çekti. Tıp alanında kanser tedavisi konusunda çok önemli ilerlemeler kayıt edildiğini vurgulayan doktor Namberger “2000 ile 2010 yılları arasındaki bağırsak kanserinde ölenlerin oranı yüzde 7 gerilemiştir. Bağırsak kanseri birden bire başlamaz, oluşumu 3 ile 5 yıl kadar sürebilir, işte bu nedenle ilk başlama anında tespit edilebilirse, hemen müdahale edilebilir. Cerrahi müdahale ile kanserli bölge alınır ve kanserli hücrelerin vücuda yayılması önlenir” dedi. Dr. Namberger “süreklik karın ağrıları, düzensiz tuvalete çıkma, sıvı dışkı, değişken kabızlık , ishal ve dışkıda kan ve daha sonları kilo kaybı,  iştahsızlık bağırsak kanseri belirtileri olarak bilinmektedir. Bu belirtiler ortaya çıkmadan bile normal koşullarda 50 yaş sonrası her üç veya beş yılda bir kalın bağırsakların endoskopik olarak incelenmesi olan kolonoskopi yaptırılmalıdır. Eğer diğer aile yakınlarında bağırsak kanseri varsa, bu muayene her yıl yaptırılmalıdır.  Polipler konusunda ise polip iyi huylu da olsa aldırılmalıdır, çünkü ileride bu durum kötüye dönüşebilir”.  Ahmet İNCEL / MÜNİH
Almanya’da her yıl 70 bin kişi bağırsak kanserine yakalanırken, 25 bin kişi bu hastalıktan yaşamını yitiriyor.

Münih Schwabing Kliniği’nde Türk yurttaşları için özel düzenlenen Türkçe tercümeli sağlık bilgilendirme toplantısında konuşan uzman Dr. Konrad Namberger  “Almanya’da her yıl 70 bin kişi bağırsak kanserine yakalanırken, 25 bin kişi bu hastalıktan yaşamını yitiriyor” dedi. Neuperlach  Kliniği doktorlarından Namberger, daha fazla erkeklerde görülen bu hastalığa bağlı kanser ölümlerinde, bağırsak kanserinden ölenlerin oranı yüzde 12 olduğuna dikkati çekti.

Tıp alanında kanser tedavisi konusunda çok önemli ilerlemeler kayıt edildiğini vurgulayan doktor Namberger “2000 ile 2010 yılları arasındaki bağırsak kanserinde ölenlerin oranı yüzde 7 gerilemiştir. Bağırsak kanseri birden bire başlamaz, oluşumu 3 ile 5 yıl kadar sürebilir, işte bu nedenle ilk başlama anında tespit edilebilirse, hemen müdahale edilebilir. Cerrahi müdahale ile kanserli bölge alınır ve kanserli hücrelerin vücuda yayılması önlenir” dedi.

Dr. Namberger “süreklik karın ağrıları, düzensiz tuvalete çıkma, sıvı dışkı, değişken kabızlık , ishal ve dışkıda kan ve daha sonları kilo kaybı,  iştahsızlık bağırsak kanseri belirtileri olarak bilinmektedir. Bu belirtiler ortaya çıkmadan bile normal koşullarda 50 yaş sonrası her üç veya beş yılda bir kalın bağırsakların endoskopik olarak incelenmesi olan kolonoskopi yaptırılmalıdır. Eğer diğer aile yakınlarında bağırsak kanseri varsa, bu muayene her yıl yaptırılmalıdır.  Polipler konusunda ise polip iyi huylu da olsa aldırılmalıdır, çünkü ileride bu durum kötüye dönüşebilir”. 

Ahmet İNCEL / MÜNİH

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.