ADD MÜNİH 19 MAYIS’I GEZİ RUHUYLA KUTLADI

Sivil toplum örgütleri, TGB temsilcileri ve Atatürk'te birleşen güçlerin bir araya geldiği kutlamalar bir buçuk saat gecikmeli başladı.

Açılış konuşmasını Münih Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Sekreteri Abbas Aslandoğan yaptı. Aslandoğan, Almanca ve Türkçe  olarak 19 Mayıs Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramı  ile  üzerinden iki yıl geçen Gezi direnişinin önemini anlattı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hatice Kaya yaptığı konuşmada; “Bu yıl maalesef  19 Mayıs’ı parça parça kutladık. Amacımız seneye diğer sivil toplum örgütleri ile daha büyük şenliklerle kutlamak. Bundan sonra Münih için çok büyük yenilikler olacak. ADD’nin görevlerinden biri de bütün gençliği bir araya toplayıp bir arada buluşturmak. ADD’den neden bugüne kadar uzak kaldılar o sorunun cevaplarını bulmak” dedi.

Münih meydanında konuşma yapmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Türkiye Gençlik Birliği Avrupa Başkanı Dr. Mustafa Tosun; ““Bir gün Münih’in tam ortasında konuşma yapacağım hiç aklıma gelmezdi. Bizleri buraya davet edenlere çok teşekkür ederim. 19 Mayıs birlik olmuş bir milletin diriliş destanıdır. Almanya ve Avrupa’da TGB üyesi gençler gecelerini gündüzlerini Türkiye için harcıyor. Bu gençler burada yetişmiş olmasına rağmen, Atatürk ilke ve inkılaplarının derslerini okullarda görmemelerine rağmen vatanlarına sahip çıkmalarını,  burada bizde varız demelerini oldukça başarılı buluyorum” dedi.   

Saksafon dinletisinin ardından kutlamaya katılan Prof. Dr. Aydın Fındıkçı konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edildi. Kutlamalara bir yurttaş olarak katıldığını belirten Prof. Dr. Aydın Fındıkçı; “Mustafa Kemal Atatürk’ün adının, fotoğrafının olduğu her yerde ben olurum. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk demek onurlu, şahsiyetli, vicdanlı yurtseverler olmak demektir. Yurdunu seven insanlara, şahsiyet sahibi olan insanlara, halkların kardeşliğini savunan insanlara ırkçı demek Atatürk’e yapılabilecek en büyük hainliktir. Takılan maskenin adı ne olursa olsun bu insanlarla birlikte olmanın adı da hainliktir. Dolayısıyla hainliğe karşı durmanın tek yolu Atatürkçü olmaktan geçer. Atatürk kendi evlatlarını, Türk gençlerini çağdaş dünyanın bir parçası olması için göreve davet etti. Sizleri haysiyetli, namuslu, onurlu Atatürk hayranları olarak selamlıyorum” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hatice Kaya Münihin Sesi’ne yaptığı açıklamada; “Bugünkü etkinliğimiz çok coşkulu başladı coşku ile de sona erdi. Etkinliğimize gelen bütün yürekli dostlara, arkadaşlara, sevenlerimize, Atatürk gönüllülerine, Cumhuriyet gönüllülerine aramızda oldukları için tek tek teşekkür ediyorum. Bana göre Atatürkçü Düşünce Derneği Münih’te daha yeni büyüyor. Daha da büyüyecek, çoğalacağız. Cumhuriyetçi gençlikle birleşeceğiz. Bugün bir çok kesimden arkadaşlarımızla tekrar buluştuk. Hep birlikte ileriye doğru yol alacağız. ADD yanına diğer sivil toplum örgütlerini alarak gümbür gümbür geliyor. Artık Münih’te daha güçlü olduğumuza inanıyorum ve güveniyorum” dedi.

munihinsesi.com/özel