BEN DE MÜNİH’İN SESİNDEYİM

Değerli Münih Halkı,

Bu köşeden size merhaba demek istiyorum. 40 yaşındayım ve Münih doğumluyum. Hep Münih’te yaşadım. Burada Wirtschaftschule denen okulu bitirdim ve bundan 22 sene önce Fos A başladım ama özel sebeplerden bitirmeden aile hayatına atıldım. Şu an açıktan okuyorum ve hedefim Sosyolog olmak. İki de evladım var.  Allah hepimizinkinin ömürlerini uzun etsin. Bu arada Karadenizli olduğumu unutmayayım.

Benim hayatımı etkileyen iki sebep olmuştur.  Biri aslan babamı 14 yaşında kaybetmem ikincisi aslan kızımın doğumu. Cumhuriyeti  iliklerine kadar benimsemiş anne babanın dördüncü evladıyım.

Ve yıl 2014 Ağustos. Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Benim o zamana dek hiç bir dernekte veya partide bir aktivitem olmamıştı. Sadece 2014 yılının Şubat ayında Kamer Genç gelmiş ve benim yönettiğim salonda panele katılmıştı.

2014 yılının Haziran ayında CHP Münih Birliği’ne basit bir üyelikte bulundum ve üyeliğim hala devam ediyor. Gelelim Cumhurbaşkanlığı seçimine. Benim zorlama adayım bu seçimlerde kazanamayınca güzel kızım bana “Baba biz niye hep kaybediyoruz?” diye sordu.Orada artık şikayet etmemeye karar verdim.

Almanya’ya gelir gelmez ilk iş olarak benim gibi şimdiye dek evlerinde oturmuş ama Türkiye’nin gidişatından endişe duyan en yakınımdaki ÜÇ BEŞ KİŞİ’ ye yöneldim. Bu aşamadan  sonra “biz” olgusu başladı ve adımız ÜÇ BEŞ KİŞİ oldu.

ÜÇ BEŞ KİŞİ’nin asıl kurulma nedeni  Atamızın adını içinde barındıran ancak bu isme layığı ile sahip çıkmayan dernek, kurum ve partilere tepkidir. Biz onlara Cumhuriyeti ve Atamızın aydınlık yolunda olmayı öğrettik. En değerli olgumuzun  HALKIMIZ olduğunu gösterttik. CUMHURİYETE TOPYEKÜN sahip çıkmanın ne olduğunu hatırlattık. Geldiğimiz nokta bizi Münih’te tek güç haline getirdi. Yeterli mi ? Asla….

Münih’in Sesi sütunlarından, ÜÇ BEŞ KİŞİ mensubu olarak arkadaşlarım ve ben size haftalık yazılar yazmaya gayret göstereceğiz. Asi ve doğrudan şaşmayan bir ruh sergileyeceğiz. Şimdiden sizlere ve tabii ki Deniz hocamıza bu imkan için teşekkür ederiz. Bizi kovana kadar buradayız.

Yüce Türk Milletine Saygılarımız ile, esenlikler dilerim.

LEVENT EKİZ
ekiz_levent@hotmail.de