CUMHURİYETİN KURUCUSUNA SAYGISIZLIK

Tarih 23.05.2015…  yer seçim alanı Arnulfstr 62 Münih…

Edip Peker, CHP üyesi ve sandık müşahiti. Her gün Atatürk kravatı takar. Cumartesi günü AKP’li sandık görevlisi Recep Tayyip Erdoğan kravatı ile gelir ve görevine başlar. Edip beyden öğrendiğim kadarıyla  saat üçte buna itiraz ediliyor ve AKP’li sandık görevlisi müşahit Edip Bey’e Atatürk kravatını çıkarırsa oda çıkaracağını söylüyor.

Bunun üzerine konsolosluk yetkilileri buna kendilerinin karar veremeyeceğini ve Başkonsolosun gelmesi gerektiğini söylüyorlar. Bu arada Tayyip Erdoğan kravatı sandıkta akşama kadar oy vermeye yardımda bulunuyor. Nitekim Başkonsolos geliyor ve bir şey yapamayacağını,  uzlaşmaları gerektiğini söylüyor. İki parti yetkilileri kendi aralarında istişare ediyor ve karar Atatürk'ün indirilmesi. Ve ogün bugün kimse Atatürk sembolü takmıyor.

Kendinize gelin kendinize. Bayraktan rahatsız olunsa bayrağı da mı kapatacaksınız? Atatürk'ü Cumhuriyetimin kurucusunu indir diyen AKP yani UETD Münih'i kınıyorum. Atatürk'ü kaldırmayı bir konsensüs neticesi olarak gören CHP Münih Birliğini kınıyorum.

Bu hiç fark etmez hangi partiyi tutarsan tut eğer Milli değerlerine sahip çıkamıyorsan orada işin yok. Cumhuriyet'in kurucuları sayesinde oy veriyorsun sen. Eğilmeyeceksin ve kabullenmeyeceksin. Recep Tayyip Erdoğan da Cumhurbaşkanı diyenlere evet o seçilmiş Cumhurbaşkanı evet o AKP Genel Başkanı olarak seçildi,  evet o halktan oy isteyerek ve AKP’liyim diyerek, bugün o Milletvekili seçilen aynı sandıklardan çıktı. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı vererek değil. Bu yüzden dört sene sonra yeniden o sandıklardan oy isteyeceğinden o sandıkta onun hiçbir şeyini taşıyamazsın.

Mustafa Kemal Atatürk ile Recep Tayyip Erdoğan’ın kıyaslanması, aynı kefeye konmaya çalışılması yüce Türk milletine saygısızlıktır. Atatürk herhangi bir partinin veya siyasal oluşumun sembolü olarak algılanmamalı. O Türkiye’de yaşayan herkesin Atasıdır.

LEVENT EKİZ
ekiz_levent@hotmail.de