KONSOLOSLUKLARA VERDİ VERİŞTİRDİ

El Ele Engellilere Yardım Konfederasyonu Başkanı Cengiz Hocazade sevgililer günü nedeni ile gerçekleştirilen gecede yaptığı konuşmada açtı ağzını yumdu gözünü.

Konsoloslukların engellilere gerekli desteği vermediğinden yakınan Başkan Cengiz Hocazade; “Bir çok şehirde olduğu gibi Nünberg ve Münih’te de sivil toplum kuruluşlarından yalakalar var. Bize diyorlar ki Başkonsolos hakkında nasıl konuşursunuz ? Biz Başkonsolosu şikayet etmedik ki! Başkonsolos buranın annesi, babası, Cumhurbaşkanı’dır. Eğer buradaki engelli kardeşimiz Başkonsolosa gittiğinde kendisiyle ilgili hiçbir çalışma yoksa biz bunun vebalini de alırız, günahını da alırız gerekirse kötü de oluruz. Bu çocukların vebali vardır, bu çocukların günahı vardır” dedi.

Münih Başkonsolosu Mesut Koç’a defalarca gittiğini ancak engellilerle ilgili hiçbir çalışma yapılmadığını belirten Hocazade; “Buraya dört yıllığına gelip,  dört yıl sonra gidip ben görevimi bitirdim gidiyorum diyemezsiniz. Siz dünyada engelliler sorununu çözen bir ülkede yaşıyorsanız öyle kolay gidemezsiniz. Hala bir Başkonsolosluğun girişinde bir rampa, görme engellilerimize yönelik şerit, engelli bir çocuğumuzun tuvaleti geldiğinde gideceği tuvalet yoktur.  Nünberg Başkonsolosluğunda tuvaleti geldiğinde altına yapan çocuklarımız oldu. Bunu mu alkışlayalım, bunu mu söylemeyelim? Başkonsolosumuza karşı gelmeyelim. Kusura bakmayın siz gelmeyebilirsiniz ancak bu karşı gelmek değildir. Münih Başkonsolosu Mesut Koç’a defalarca gittim. Allahın aşkına burada engellilere yönelik çalışmalar yapın dedim. Maalesef hiçbir çalışma yok” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi sesimizi duydu

Hiç kimsenin bu sorunları dile getireceğini, cesaret edip konsoloslukları eleştiremeyeceğini belirten Cengiz Hocazade; “Konya Milletvekilimize Ankara’da yapmış olduğumuz sempozyumda konsolosluklarda engellilere yönelik çalışmalar olmadığını belirttik. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun eşi nihayet sesimizi duydu. Başbakanlıktan bizi aradılar ve “Hangi Başkonsoloslukta engelliye yönelik çalışma yok?” diye sordular. Hangisini sayayım ki dedim. Nünberg’de yok, Münih’de yok, Viyana’da yok. Siz bu çocukları ne zaman göreceksiniz ? Kimse de bunları dile getirmez. Varsın biz yönetim kurulumuz olarak kötü olalım, hedef haline gelelim. Biz bu yolda ölmeye hazırız” dedi. 

munihinsesi.com / özel