MÜNİH KİTAP KULÜBÜ’NÜN KONUĞU GÜLSÜM KAV
Gülsüm Kav’ın yazmış olduğu ‘Yaşasın Kadınlar’ kitabı çerçevesinde, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, son yıllarda sayısı ciddi artış gösteren kadın cinayetleri ve bununla birlikte çözüm yolları ve İstanbul Sözleşmesi’nin konu alınacağı etkinlik 12 Mart Cuma günü 20.00’de Zoom üzerinden gerçekleşecek.
Moderatörlüğünü yüksek lisans öğrencisi Övgü Şeniz Çetin’in üstleneceği ve katılımcıların sorularıyla interaktif bir şekilde ilerleyecek olan etkinliğe katılmak isteyenlerin munihkitapkulubu@gmail.com mail adresine mail atmaları gerekmektedir. Katılım linki kendilerine bir saat öncesinden gönderilecek ve katılımcılar 19.30’dan itibaren alınmaya başlanacaktır.
Gülsüm Kav Kimdir?
Doktor, kadın hakları savunucusu ve yazar olan Gülsüm Kav, 1971 yılında doğdu. 1996’da Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deontoloji anabilim dalından uzmanlığını aldı. Tıp etiği uzmanı olarak başladığı kariyerine, İstanbul Bölge Müdürlüğü Hasta Hakları uzmanlığı ile devam etti. 2012 yılından sonra Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde eğitim ve araştırma uzmanı olarak çalışmaya devam etti. Ankara ve İstanbul Tabip Odalarında İnsan Hakları Komisyonu’nda, İstanbul Tabip Odası Yayın Organı Hekim Forumu’nda, Kadın Hekimlik Komisyonu’nda, Etik Kurul’da ve TTB Kadın Hekimlik Kolu İstanbul Temsilciliği’nde görev yaptı. Yarın Gazetesi ve çeşitli yayın organlarında yazılar yazdı. Kadın cinayetlerinin önlenmesi ve kadına şiddetle mücadele hareketlerinin öncü isimlerinden biri olan Gülsüm Kav, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için yürütülen kampanyalara öncülük ediyor. Kav, 2010 yılında kurulan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun kurucularından biri ve platformun genel temsilcisi. Kadınların canları pahasına yürüttükleri mücadeleyi ve yıllardır biriken Platform deneyimini anlattığı ‘Yaşasın Kadınlar’ ise, Gülsüm Kav’ın ilk kitabı. Gülsüm Kav, BBC’nin 2020 yılı için belirlediği, İsimsiz Kahramanlar başlığı altında ‘İlham Verici ve Etkili 100 Kadın Listesi’nde yer almıştır.
Övgü Şeniz Çetin / Münih