RESİME DOĞRU BAKAMAYANLAR

Seçimler sonuçlandı, herkes birbirine ne olacak diye soruyor. Ne yazık ki ülkem felakete sürükleniyor. Evet AKP hükümeti düştü bu bir başarıdır. Bu sadece HDP’nin başarısıdır. HDP cemaatin de yardımıyla doğu da oylarını %80’lere taşıdı batıda da özellikle ÖDP’nin oylarını aldı yani CHP’den emanet oy hikayesi çok da doğru değil.

Verilen sözler yendi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa etmemesi Ahmet Davutoğlu’nun istifa etmesini de önledi. CHP bu kadar dağılan bir İktidardan faydalanamadı. Oyları eridi. “Ben %26’nın altında alırsam istifa ederim” sözü yutuldu.

MHP oylarını artırdı.  Yine de mutlu olunacak bir tablo yok. AKP’ye yanaşmak ateşten gömlek. Kim giyerse önümüzdeki muhtemel erken seçimde silinir. Koltuk uğruna bunu yapanlar gelecek muhtemel seçimde hem kendi seçmenine hem Türk halkına ihanet etmiş olur ve muhtemel 12 senelik Tek partili AKP hükümetin önünü açar.

Bu felaketi önlemek için partilerin önü açılmalı buda ancak onurlu istifalar ile olur. Yeni liderlerle hem CHP hem MHP hükümet kurma olasılığı kat ve kat artacaktır.

Gelelim Avrupa’ya ne yazık ki aynı onursuzluk burada da mevcut. Avrupa’da birinci parti AKP,  üçüncü parti CHP ve dördüncü parti MHP..  Bu utanç bütün teşkilatlarının istifasını gerektirir ama nerede.

Anlayacağınız mücadele yeni başladı.

LEVENT EKİZ
ekiz_levent@hotmail.de