İDİZEM VE KATOLİK KİLİSESİ’NİN ORTAK İFTARI

Yaşam 24.06.2016 - 11:32, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2636+ kez okundu.
 

İDİZEM VE KATOLİK KİLİSESİ’NİN ORTAK İFTARI

Münih Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İDİZEM) ilk kez Katolik Kilisesi ile ortaklaşa bir iftar daveti verdi.
Münih Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İDİZEM) ilk kez Katolik Kilisesi ile ortaklaşa bir iftar daveti verdi. Ortak iftarda, katılımcıların çoğunluğunu Almanlar oluşturdu. St. Paul Kilisesi toplantı salonundaki davete, Katolik, Protestan ve Musevi din adamları, dini kuruluşların temcilcileri, Münih Belediyesi temsilcileri ve diyalog çalışması yapan Alman kuruluşların yetkilileri katıldı. İftarın, açılış konuşmasını yapan St. Paul Kilisesi temsilcisi Dr. Gabriele Rüttiger dinlerarası diyaloğun önemini vurguladı. İDİZEM başkanı Mehmet Çelik yaptığı selamlama konuşmasında, Ramazan’da oruç tutmanın Müslümanlar için olan öneminin anlattı. Programı sunan Enes Uğur’da konuşmasında Kuran’a göre tüm semavi dinlere tabii olanlara oruç tutma zorunluluğu getirildiğine dikkati çekerek, orucun faziletlerini anlattı. İftar yemeği Bayram Türksezer’in okuduğu ezan sonrası oruç tutanların oruçlarını açmaları ile başladı. İftarda, konuklara açık büfede nefis Türk yemekleri sunuldu.  Ahmet İNCEL / MÜNİH  
Münih Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İDİZEM) ilk kez Katolik Kilisesi ile ortaklaşa bir iftar daveti verdi.

Münih Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İDİZEM) ilk kez Katolik Kilisesi ile ortaklaşa bir iftar daveti verdi.

Ortak iftarda, katılımcıların çoğunluğunu Almanlar oluşturdu. St. Paul Kilisesi toplantı salonundaki davete, Katolik, Protestan ve Musevi din adamları, dini kuruluşların temcilcileri, Münih Belediyesi temsilcileri ve diyalog çalışması yapan Alman kuruluşların yetkilileri katıldı.

İftarın, açılış konuşmasını yapan St. Paul Kilisesi temsilcisi Dr. Gabriele Rüttiger dinlerarası diyaloğun önemini vurguladı. İDİZEM başkanı Mehmet Çelik yaptığı selamlama konuşmasında, Ramazan’da oruç tutmanın Müslümanlar için olan öneminin anlattı. Programı sunan Enes Uğur’da konuşmasında Kuran’a göre tüm semavi dinlere tabii olanlara oruç tutma zorunluluğu getirildiğine dikkati çekerek, orucun faziletlerini anlattı.

İftar yemeği Bayram Türksezer’in okuduğu ezan sonrası oruç tutanların oruçlarını açmaları ile başladı. İftarda, konuklara açık büfede nefis Türk yemekleri sunuldu. 

Ahmet İNCEL / MÜNİH

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.