MÜNİH KİTAP KULÜBÜ AGUSBURG’A ÇIKARMA YAPTI

Münih Kitap Kulübü 08.01.2024 - 01:05, Güncelleme: 08.01.2024 - 11:33 2581+ kez okundu.
 

MÜNİH KİTAP KULÜBÜ AGUSBURG’A ÇIKARMA YAPTI

Münih Kitap Kulübü kültür, sanat, edebiyat, kitap buluşmalarına devam ediyor. Münih Kitap Kulübü’nün bu haftaki durağı Augsburg oldu. Münihli kitapseverler 60 kişi ile tren yolculu yaparak Augsburg’a adeta çıkarma yaptı.
Münih Kitap Kulübü’nün bu haftaki durağı Augsburg oldu. Münih ana tren istasyonundan yaklaşık 60 kişi ile hareket eden kitapseverlerin ilk durağı ünlü Alman Yazar, şair Bertolt Brecht’in doğduğu ev oldu. Brecht, 10 Şubat 1898'de bu evde doğdu. Brecht, ailesi 1900'de evden taşındığı için ünlü yazar bu evde kısa bir süre kaldı. Brecht, tüm çocukluğunu ve gençliğini Augsburg'ta iki farklı adreste yaşadı. Augsburg Belediyesi Brecht’in doğduğu yeri sembolize etmesi için bu evi müze haline getirdi. Kitapseverlerin bir sonraki durağı günümüzde hâlâ kullanılmakta olan dünyanın en eski sosyal konut kompleksi Fuggerei oldu. Duvarlar ile çevrilmiş olan kompleks, 1516 yılında Jakob Fugger tarafından kuruldu. Adını Fugger ailesinden alan Fuggerei'nin kuruluş amacı Augsburg şehrinin muhtaç durumda olan vatandaşlarına barınma imkânı sağlamak. Günümüzde içerisinde çeşitli müzeler bulunan Fuggerei, hâlâ sosyal konut işlevini sürdürmekte. Çevresi duvarlar ile çevrili olan bölgenin kapıları geceleri kapatılmakta. Fuggerei, II. Dünya Savaşı'nda şiddetli bombardımanlar sonucu büyük zararlar görmüş ve büyük ölçüde restore edilmiştir. Savaş döneminde Fuggerei'nin bir bölümü sığınak olmak üzere düzenlenmiş ve kullanılmıştır. Bu sığınak, günümüzde müze olarak ziyaret edilebilmektedir. Müze ziyaretlerinin ardından Erciyes Restoran’ın meşhur Türk yemeklerinin tadına varan kitapseverler yemeğin ardından Augsburg’un çok farklı kültürlerini içerisinde barındıran mekânı Neruda Kültürkafe’ye geçildi. Yazar, Sanatçı ve Kültür Elçisi Fikret Yakaboylu Neruda Kafe hakkında bilgiler verdi. Münih Kitap Kulübü üyelerine kendi elleri ile demlediği çaydan ve böreklerden ikram etti. Yapılan konuşmaların ardından Gül Arslan ve arkadaşları Türk ezgilerinden oluşan bir konser sundu. Konserin ardından Mustafa Egeli sahne aldı ve çaldığı birbirinden güzel türküler ile Münihli kitapseverleri mest etti. Münih Kitap Kulübü kurucusu Gazeteci Deniz Gezginci Münih’te kültür, sanat, edebiyat, kitap ve gezi etkinliklerinin devam edeceğini söyledi. Münih Kitap Kulübü etkinliklerinden aşağıdaki sosyal medya hesaplarından haberdar olabilirsiniz. Instagram: www.instagram.com/munihkitapkulubu  Facebook: www.facebook.com/munihkitapkulubu  Detaylı Bilgi ve Üyelik için +905368638699 numaralı WhatsApp hattından bilgi alabilirsiniz. munihinsesi.com
Münih Kitap Kulübü kültür, sanat, edebiyat, kitap buluşmalarına devam ediyor. Münih Kitap Kulübü’nün bu haftaki durağı Augsburg oldu. Münihli kitapseverler 60 kişi ile tren yolculu yaparak Augsburg’a adeta çıkarma yaptı.

Münih Kitap Kulübü’nün bu haftaki durağı Augsburg oldu. Münih ana tren istasyonundan yaklaşık 60 kişi ile hareket eden kitapseverlerin ilk durağı ünlü Alman Yazar, şair Bertolt Brecht’in doğduğu ev oldu. Brecht, 10 Şubat 1898'de bu evde doğdu. Brecht, ailesi 1900'de evden taşındığı için ünlü yazar bu evde kısa bir süre kaldı. Brecht, tüm çocukluğunu ve gençliğini Augsburg'ta iki farklı adreste yaşadı. Augsburg Belediyesi Brecht’in doğduğu yeri sembolize etmesi için bu evi müze haline getirdi.

Kitapseverlerin bir sonraki durağı günümüzde hâlâ kullanılmakta olan dünyanın en eski sosyal konut kompleksi Fuggerei oldu. Duvarlar ile çevrilmiş olan kompleks, 1516 yılında Jakob Fugger tarafından kuruldu. Adını Fugger ailesinden alan Fuggerei'nin kuruluş amacı Augsburg şehrinin muhtaç durumda olan vatandaşlarına barınma imkânı sağlamak. Günümüzde içerisinde çeşitli müzeler bulunan Fuggerei, hâlâ sosyal konut işlevini sürdürmekte. Çevresi duvarlar ile çevrili olan bölgenin kapıları geceleri kapatılmakta. Fuggerei, II. Dünya Savaşı'nda şiddetli bombardımanlar sonucu büyük zararlar görmüş ve büyük ölçüde restore edilmiştir. Savaş döneminde Fuggerei'nin bir bölümü sığınak olmak üzere düzenlenmiş ve kullanılmıştır. Bu sığınak, günümüzde müze olarak ziyaret edilebilmektedir.

Müze ziyaretlerinin ardından Erciyes Restoran’ın meşhur Türk yemeklerinin tadına varan kitapseverler yemeğin ardından Augsburg’un çok farklı kültürlerini içerisinde barındıran mekânı Neruda Kültürkafe’ye geçildi. Yazar, Sanatçı ve Kültür Elçisi Fikret Yakaboylu Neruda Kafe hakkında bilgiler verdi. Münih Kitap Kulübü üyelerine kendi elleri ile demlediği çaydan ve böreklerden ikram etti.

Yapılan konuşmaların ardından Gül Arslan ve arkadaşları Türk ezgilerinden oluşan bir konser sundu. Konserin ardından Mustafa Egeli sahne aldı ve çaldığı birbirinden güzel türküler ile Münihli kitapseverleri mest etti.

Münih Kitap Kulübü kurucusu Gazeteci Deniz Gezginci Münih’te kültür, sanat, edebiyat, kitap ve gezi etkinliklerinin devam edeceğini söyledi.

Münih Kitap Kulübü etkinliklerinden aşağıdaki sosyal medya hesaplarından haberdar olabilirsiniz.

Instagram: www.instagram.com/munihkitapkulubu 

Facebook: www.facebook.com/munihkitapkulubu 

Detaylı Bilgi ve Üyelik için +905368638699 numaralı WhatsApp hattından bilgi alabilirsiniz.

munihinsesi.com

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.