TÜRK YEMEK KÜLTÜRÜ DERNEĞİ KOLLARI SIVADI

Yaşam 09.09.2024 - 19:49, Güncelleme: 09.09.2024 - 19:49 6783+ kez okundu.
 

TÜRK YEMEK KÜLTÜRÜ DERNEĞİ KOLLARI SIVADI

Münih’te Türk mutfağını daha görünür hale getirmek için 2022 yılında kurulan Türk Yemek Kültürü Derneği (Türkische Esskultur e.V.) tanıtım toplantısını geçtiğimiz günlerde Eine Welthaus’ta gerçekleştirdi.
Münih’teki Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Konsolosluk Temsilcilerinin katıldığı tanıtım toplantısından önce birlikte kahvaltı edildi. Kahvaltının ardından Münih Türk Dernekler Birliği olarak Türk Yemek Kültürü Derneğine danışmanlık yapan Aykan İnan açılış konuşmasını yaptı. Aykan İnan, Münih’teki tüm derneklere olduğu gibi faaliyete yeni geçen Türk Yemek Kültürü Derneği’nin kuruluşunda katkıda bulunmaktan ve tecrübelerini aktarmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını belirtti. Türk mutfağının dünya üzerinde çok önemli, oldukça ekolojik sürdürülebilir değerlere sahip bir mutfak olduğunu belirten Muavin Konsolos Emre Keleş; “Türk Mutfağının tanıtımı tüm dünyada gerek diplomatik gerekse de ekonomik olarak bizim için çok önemli. Münih’te benim gördüğüm en önemli konulardan birisi de Türk mutfağının tanıtımı idi. O nedenle böyle bir derneğin kurulmasından dolayı çok memnunum” dedi. Konuşmasına tanıtım toplantısına katılan herkese teşekkür ederek başlayan Türk Yemek Kültürü Derneği Başkanı Özden Kılıç, derneğin amacı ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi ve derneğin yönetim kurulunu tanıttı. Türk Yemek Kültürü Derneği Özden Kılıç, Tuncer Kılıç, Serpil Uğurlu, Adalet Günel, Meryem Karatepe Stemesowitz, Cahit Kaya, Hakan Aydoğdu ve Koray Hasan Yıldız isimlerinden oluştu. Yapılan konuşmaların ardından Türkiye’den tele konferans yolu ile bağlanan Şef Aşçı – Araştırmacı Doç. Dr. Selma Atabey ile Dünya Baklava Rekortmeni Mahmut Dolmacı bir konuşma yaptı. Münih’in Sesi ’ne açıklamalarda bulunan Özden Kılıç: “Bugün burada çiçeği burnunda yeni bir derneğimizin tanıtımı için küçük bir organizasyon yapmak istedik.  2009 yılından beri Türkiye’de profesyonel Aşçılık ve Eğitmenlik yapıyordum dört yıldır da Münih’te yaşıyorum. Türkiye’de federasyonlarda görev yapmıştım. Buraya geldiğimde böyle bir açık olduğunu görünce burada da bir dernek kuralım deyip kolları sıvadık. 2022 yılında resmi olarak kuruluşumuzu yaptık ama tanıtımımız için biraz geciktik. Bu süre zarfında üniversiteler ve konsoloslukla çalışmalarımız oldu. Bundan sonra daha profesyonel çalışmalar için kolları sıvadık” dedi. Derneği kurma amaçlarından da bahseden Özden Kılıç; “Buradaki işletmeciler Türkiye’den aşçılar getiriyorlar ve çoğu zaman her iki tarafta çok mağdur oluyorlar. Biz de burada aşçı yetiştirelim istedik. Burada mutfağa gönül vermiş kişilere kurslar verelim gerekirse sertifikalandıralım dedik. Ayrıca unutulan yöresel yemeklerimiz var.  Bu yemekleri ninelerimizle, büyüklerimizle birlikte gün yüzüne çıkartıp buradaki genç nesillerle birlikte workshoplar yapmak onların, yardımıyla yemek yarışmaları düzenlemek istiyoruz. Yani kısacası Münih’te ilk etapta Türk mutfağını daha görünür hale getirmek istiyoruz. Daha ileriki dönemlerde programlarımızda Bavyera’daki bütün aşçıları bir araya getirerek onlarla birlikte hareket etmeyi hedefliyoruz. Amacımız burada Türk mutfağına insan yetiştirmek ve uluslararası yarışmalarda Türk mutfağını dünyaya daha görünür kılmak” dedi. Deniz Gezginci- Münih
Münih’te Türk mutfağını daha görünür hale getirmek için 2022 yılında kurulan Türk Yemek Kültürü Derneği (Türkische Esskultur e.V.) tanıtım toplantısını geçtiğimiz günlerde Eine Welthaus’ta gerçekleştirdi.

Münih’teki Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Konsolosluk Temsilcilerinin katıldığı tanıtım toplantısından önce birlikte kahvaltı edildi. Kahvaltının ardından Münih Türk Dernekler Birliği olarak Türk Yemek Kültürü Derneğine danışmanlık yapan Aykan İnan açılış konuşmasını yaptı. Aykan İnan, Münih’teki tüm derneklere olduğu gibi faaliyete yeni geçen Türk Yemek Kültürü Derneği’nin kuruluşunda katkıda bulunmaktan ve tecrübelerini aktarmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını belirtti.

Türk mutfağının dünya üzerinde çok önemli, oldukça ekolojik sürdürülebilir değerlere sahip bir mutfak olduğunu belirten Muavin Konsolos Emre Keleş; “Türk Mutfağının tanıtımı tüm dünyada gerek diplomatik gerekse de ekonomik olarak bizim için çok önemli. Münih’te benim gördüğüm en önemli konulardan birisi de Türk mutfağının tanıtımı idi. O nedenle böyle bir derneğin kurulmasından dolayı çok memnunum” dedi.

Konuşmasına tanıtım toplantısına katılan herkese teşekkür ederek başlayan Türk Yemek Kültürü Derneği Başkanı Özden Kılıç, derneğin amacı ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi ve derneğin yönetim kurulunu tanıttı.

Türk Yemek Kültürü Derneği Özden Kılıç, Tuncer Kılıç, Serpil Uğurlu, Adalet Günel, Meryem Karatepe Stemesowitz, Cahit Kaya, Hakan Aydoğdu ve Koray Hasan Yıldız isimlerinden oluştu. Yapılan konuşmaların ardından Türkiye’den tele konferans yolu ile bağlanan Şef Aşçı – Araştırmacı Doç. Dr. Selma Atabey ile Dünya Baklava Rekortmeni Mahmut Dolmacı bir konuşma yaptı.

Münih’in Sesi ’ne açıklamalarda bulunan Özden Kılıç: “Bugün burada çiçeği burnunda yeni bir derneğimizin tanıtımı için küçük bir organizasyon yapmak istedik.  2009 yılından beri Türkiye’de profesyonel Aşçılık ve Eğitmenlik yapıyordum dört yıldır da Münih’te yaşıyorum. Türkiye’de federasyonlarda görev yapmıştım. Buraya geldiğimde böyle bir açık olduğunu görünce burada da bir dernek kuralım deyip kolları sıvadık. 2022 yılında resmi olarak kuruluşumuzu yaptık ama tanıtımımız için biraz geciktik. Bu süre zarfında üniversiteler ve konsoloslukla çalışmalarımız oldu. Bundan sonra daha profesyonel çalışmalar için kolları sıvadık” dedi.

Derneği kurma amaçlarından da bahseden Özden Kılıç; “Buradaki işletmeciler Türkiye’den aşçılar getiriyorlar ve çoğu zaman her iki tarafta çok mağdur oluyorlar. Biz de burada aşçı yetiştirelim istedik. Burada mutfağa gönül vermiş kişilere kurslar verelim gerekirse sertifikalandıralım dedik. Ayrıca unutulan yöresel yemeklerimiz var.  Bu yemekleri ninelerimizle, büyüklerimizle birlikte gün yüzüne çıkartıp buradaki genç nesillerle birlikte workshoplar yapmak onların, yardımıyla yemek yarışmaları düzenlemek istiyoruz. Yani kısacası Münih’te ilk etapta Türk mutfağını daha görünür hale getirmek istiyoruz. Daha ileriki dönemlerde programlarımızda Bavyera’daki bütün aşçıları bir araya getirerek onlarla birlikte hareket etmeyi hedefliyoruz. Amacımız burada Türk mutfağına insan yetiştirmek ve uluslararası yarışmalarda Türk mutfağını dünyaya daha görünür kılmak” dedi.

Deniz Gezginci- Münih

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.